Vennbahn 2017

De meerdaagse tocht in Augustus wordt normaliter als vlakke tocht aangeboden. Echter de Vennbahn is niet te bereiken zonder eerst wat hoogtemeters te maken. Als je van de Vennbahn af gaat wordt je ook geconfronteerd met hoogtemeters.

De Vennbahn is 125 km lang. De eerste 75 km zijn bijna geheel geasfalteerd. De resterende 50 km zijn echter voor 26 km onverhard. Harrie heeft een deel van de Vennbahn verkend. Het onverharde deel bestaat uit "schotter". Het is niet veilig om daar met een groep met racefietsen over heen te gaan.  Ik heb toch een variatie in het programma aangebracht omdat het eentonig zou worden om dezelfde weg heen en terug te rijden. Het volgende programma is daarom samengesteld en ik hoop dat iedereen zich daar in kan vinden (druk op de rode tekst voor meer info):

Dag 1: We rijden via Walheim naar Raeren naar de Vennbahn en volgen de Vennbahn tot Kaltenherberg. Walheim is denk ik bij de meeste bekend. Bedoeling is daar een pauze te nemen in het bekende lokaal Cafe Muller.  Afstand ca 110 km met 500 hms

Dag 2: Van Kaltenherberg naar Waimes over de Vennbahn (ca 20 km), daarna naar Trois Point 22 km ( is ook voormalige spoorlijn). Hier kunnen we eventueel een kop koffie drinken. Dezelfde weg retour. De heenweg heeft een dalend verloop, de terug weg loopt ca 2 tot 3% omhoog (440 hms). Terug in Waimes richting Kaltenherberg. Degene die het dan voldoende vinden hebben de optie terug naar het hotel te fietsen en hebben dan ca 84 km gefietst. Op de terugweg naar Kaltenherberg is echter nog een verbindingsweg van 18 km naar Butgenbach en naar Losheimergraben. De totale tocht bedraagt dan 120 kms.

Dag 3: We rijden van Kaltenherberg terug naar Elsloo via een normale wegen. Dit zijn ca 90 kms met een voornamelijk dalend verloop.

We vertrekken vrijdag 11 augustus om 09.00 uur bij de kerk en stel voor om 08.45 aanwezig te zijn om de bagage bij Harry Geelen in te leveren. Ik stel voor om

vrijdag in het blauwe tenue te rijden

Zaterdag vrije tenue

Zondag het rode tenue 

 

En hier dan het verslag van de driedaagse

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb