6-7-2020: Thimister

Eindelijk is het weer ‘vrij’, in groepsverband fietsen. Meteen ook volle bak met: Hub, Ruud, Piet C, Jan C, Harrie C, Ger M, Frans P en Henk. En al schrijvend valt me op dat vandaag de achternamen steindenaren beginnen met een C. Voor wat het waard is.
Enne Hub, waar gaan we vandaag heen? Naar Thimister, Daar zijn we al heel lang niet meer geweest. Hub heeft wat met Thimister.
Via Warsage door naar Neufchateau ...... ‘negen kastelen’ of ‘nieuw kasteel’, het is er maar eentje. Via via belanden we in het rustieke Thimister. Het stoepbrede terras voor het cafeetje is uitgebreid en afgebakend met hekken, het lijkt wel Sittard markt. De kastelein begint meteen met stoeltjes te slepen, duidelijk signaal, zo’n grote groep hoort buiten thuis. Gelukkig komt de zon tevoorschijn. Van alles passeert de revue, te veel om op te noemen, doen we dan ook niet.
De terugtocht loopt over de oude trambaan tot Aubel, omhoog en omlaag naar Pietersvoeren, waar we worden overvallen door een flinke bui. Schuilen tegen de gevel van een huis en regenjassen komen tevoorschijn. Tegen het huis hangen twee gedenkstenen met de namen van de slachtoffers van de WO 1 en 2. De bewoonster komt een kijkje nemen, we raken aan de praat, en dit blijkt vroeger de burgemeesterswoning te zijn geweest, en het dorpsschooltje, en boven woonde de onderwijzer. Jonges en meisjes natuurlijk aparte lokalen en speelplaats. Nu verbouwd tot vakantie appartementen “Mille Fleurs”. Zag leuk en gastvrij uit.
Ruud was z’n regenjas vergeten, en hij is al niet verlegen, dus al snel had ie van de bewoonster een vuilniszak geregeld, die met hulp van een schaar werd omgetoverd tot regen-jas-zak.
Na de bui weer op pad, terloops bij Ulvend omhoog, en over Margraten naar Elsloo waar we na 90 km en 950 hm aantikten. Wederom een mooie rit.
Tot woensdag ..... maar de weergoden lijken niet echt mee te werken.
De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5196339828

 

image0.jpeg  IMG_4460.jpg