29-07-2020: Verrassingsrit Partij

Een drukke van jewelste vandaag bij het vertrekpunt van de C/B groepen van TC Elsloo. Netjes op afstand zoals de Corona regels voorschrijven, maar dit houdt wel in dat de B groep niet meekrijgt in welke richting de C groep met ca 16 leden gaat fietsen. Ongetwijfeld zal dit in hun verslag worden vermeld.

De B groep zal na het niet doorgaan van de rit naar Eupen gokken op het verrassingseffect van de rit die Hub ongetwijfeld in petto zal hebben. Partij als pauzeplaats verteld Hub aan Sjraar, Ger, Piet, Joep, Pe, Ger en Frans. Verbazing alom want dit benadert natuurlijk niet het aantal kilometers laat staan de hoogtemeters van de rit naar Eupen. Als we dan ook nog richting Geulle vertrekken lijkt het er al helemaal op dat dit vandaag niet gehaald zal worden. Iets te kort door de bocht geredeneerd want Hub loodst ons naar de eerste beklimming, de Slingerberg, die we gezamenlijk overwinnen, waarna er nog vele zullen volgen zoals de Eyskensweg in Hegge, de Grubbenweg, vanuit Nagelbeek, Nelisweg in Helle, Hellebeukerweg in Heek, Karstraat in Craubeek, de Ribbelheideweg naar Eyserheide vooraleer we in Partij op het druk bezette terras de benen tot rust kunnen laten komen.

Tijdens de pauze de dagelijkse dingen onder de loep genomen waarvan een opmerking algemeen werd gesteun nm dat we ontzettend mooie wegen en weggetjes hebben gefietst zonder ver van huis te verblijven.

Na de pauze staan de Schweiberg en de Oude Luikerweg van Euverem naar Terlinden nog op het programma en doen we gemakshalve het kuitenbijtertje van de Putstraat naar Schietecoven er nog maar bij voor we op de thuisbasis aanlanden. Geweldige mooie en ook pittige rit was de algemeen gedeelde mening die ook nog eens de rit van Eupen benaderde. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

PS:  Schrijver realiseert zich dat het verslagje, vooral voor de pauze met de straatnamen niet meteen herkenbaar is, maar de gedachte hierachter is  dat het misschien een uitnodiging zou kunnen zijn voor de geïnteresseerde om de rit na te fietsen.

 

Afstand = 100 km            Hoogtemeters = 932 mtr            Gemiddelde = 22,9 km/uur

Door de problemen van Garmin de  Strava gegevens: https://www.strava.com/activities/3834770930