29-06-2020: Cote de Dumoulin

Maandag, klimdag. Verzamelen voor de winkel van Wino, in het zonnetje: Hub, Sjraar, Ruud, Piet C, gastrijder Ger U en Henk. Al snel koos Ger zijn eigen doel, zal wel Banneux zijn. Wij volgden de Klever af en de Daelhemmer op, en via Warsage en Bombaye naar Visé voor de pauze.

Nog fris voor buiten, en na de vraag c'est permis? en het antwoord biensure! gaan we vijven aan tafel. Benieuwd hoe iedereen deze tijd van groeps-onthouding heeft doorgebracht. Een nieuwe helling komt op tafel, vanuit Fraipont, volgens Piet iets van rechts-rechts, vers geasfalteerd en retesteil, drie keer zo heavy als de Keuteberg. Zoektochtje op google brengt uitkomst (artikel op Sporza): het is de Cote sur Steppes en niet toevallig de ideale trainingshelling van onze Dumoulin. Hieronder de profielen van Steppes en Keute, iets om op te nemen in een volgend ritje naar Banneux? Een andere verpozing is fietsen samen met de partner. Zonder in details te treden, we herkennen veel gemeenschappelijks, het blijft onder ons.

Retour via Bassenge (vervelend oplopende lange en drukke weg) en Valmeer (oneindige velden met tarwe, lijkt wel Noord Frankrijk), na bijna 95 km en 700 hoogtemeters weer op honk. PS, op de terugweg ontmoeten we nog Pe en Chris, allebei nog celibatair (op de fiets).

Woensdag mogen we weer in groep fietsen!! Hopende op goed weer tot dan!

 

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5163228288

Hoogteprofiel Sur Steppes

Hoogteprofiel Keutenberg