28-06-2020: Zusserdel-Halembaye-Richelle

Frisse zondagmorgen na een paar erg warme dagen, een regengebied schampt onze streek, het belooft droog maar bewolkt te blijven. Met twee diehards aan de start: Richard en Henk. Volgende week woensdag worden de restricties voor groepsfietsen opgeheven, hopelijk wordt het groepje dan weer wat groter.

Ik had de Sarolay in gedachten, maar om de knie van R te ontzien de route wat aangepast, wel die kant op. Eerst de Maas over, via de Kennedybrug, en in Kanne de eerste klim, de Zusserdel, een mooi klimmetje, via vier bochten over betonplaten een paar 100 meter aan 9 % tot boven tussen de akkers, daar meteen links en omlaag naar Eben Emael, op zoek naar de achterkant van de Halembaye. Als intermezzo en speciaal voor Richard een stukje 'rue mauvais' (een afrader voor degenen die deze route downloaden, ikzelf vond het wel chique).

De klim ging voorspoedig, vooral omdat we aan konden klampen bij een fietsclubje uit de buurt. Vervolgens Richelle tot boven St Remy, scherp omlaag en omhoog ri de vijfsprong bij de steenberg van Blegny, en als toeristisch hoogtepunt de historische kern van Dalhem. Zonder te pauzeren terug in Elsloo na 80 km en 630 hm.

 

zusserdel.jpg

 

 

 

 

de Route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5156750724

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb