22-06-2020: Aubel via Pietersvoeren

Maandag, na een heerlijk weekend best wel fris, ben halverwege naar de kerk omgedraaid om een jasje te pakken. Daar trof ik drie man, twee met fiets en eentje op z’n sneakers. Ofwel Hub en Sjraar, resp Pé. Leuk om elkaar weer eens te zien. De celibataire onder was benieuwd naar ons, hoe we fietsten op anderhalve, of het nog steeds gezellig was. Ja dus, dat moet overtuigen, tot volgende keer.
Waar gaan we vandaag heen, was de vraag aan Hub, naar Aubel, maar dan anders. Gedrieën starten we met een rustig vals plat Seekendaal, tijd om rond te kijken, bv de groooote aardappelakker links van de weg, met deels de bekende witte bloemen maar ook een strook met blauwe bloemen, een andere soort, zoek ik op. De eerste bult is de Geulhemer, vervelend omhoog naar Cadier en Keer, en in Banholt erg mooi omlaag en kort en fel omhoog naar Bergenhuizen, afdalend naar Noorbeek. Vroelen en Ulvend passeren we tot in Pietersvoeren, voor de laatste lange klim naar bovenop Aubel.
Pauze in de terrastent van ons stamcafé. We waren niet de eersten, tot groot wederzijds genoegen zat daar al de fietsende familie met aanhang Frans en Ger en Fred en Har. Leuk, lang niet gezien. We zoeken een tafeltje in de hoek, schuiven tot we op veilige afstand zitten, en praten bij. Sjraar voelt eens aan z’n benen, en vraagt zich af hoeveel hoogte en kilo - meters we gedaan hebben .... 600 bij 40. Respectabel, pluim voor onszelf, mag ook wel eens, anderen doen het niet. En om het goede gevoel helemaal te pakken, onze route was vlgs Hub de mooiste naar Aubel, bofkonten dat we zijn.
Terug gaan we over Hombourg en Beutenaken en Ingber. Na 83 kilo en 920 hoogtemeters zijn we weer terug bij af. Een mooie rit, Hub en Sjraar bedankt.
De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5128848497