19-07-2020: Het valt vandaag niet mee

Alweer een mooie zondagse opkomst, met zevenen: als allereerste Silvio, Martin, Frans en Frans, Richard, Piet en Henk. Silvio terug van Corona afzondering, van vakantie en nog meer, dus bijpraten en de voorbij klok van half negen van acquit. Voor ons zoeven de renners van DHL langs, erachteraan maar aantikken lukt net niet, bij Siekendaal scheiden de wegen. Sil moet op tijd thuis wezen, dus een zekere route, eerst de Geulhemmer, verderop Koning van Spanje en bovenop de Gulpener gaan we deze zelfde weg omlaag, schitterend beeld op de omgeving. Na de Trintelen zoeken we onze tafel op bij de Bernardus. Voordeel van deze locatie, grooot buitenterras en prompte bediening, enne ... de WC bril is vervangen waardoor je deze niet meer met de knie omhoog hoeft te houden (voor intimi).

De pauzepraat laten we voor wat deze was, behalve dat de ene Frans trakteerde voor een gemiste verjaardag ergens in april, en op tijd weer in de beugel om S te plezieren, linea recta naar omgeving Schinnen.

Nou, toch een kleine hapering. In Nuth is de Pastoriestraat afgesloten, maar wij zijn niet voor een gat te vangen, we zwoegen door het 'terrein'. En kort langs tussen stoeprand en een loader, in stand uitklikken ..... Als dit niet zijdelingse val, en dit overkwam een van onze mannen. Schrammen op arm en heup en beurs, en beschadigd stuurlint en ego. Lering hieruit: laten we de omleidingsroute volgen en mochten we toch onverhoopt op een slecht stuk zanderige weg uitkomen laten we dan gewoon afstappen dit kan ons allemaal een hoop schade besparen, want voor verreweg de meesten van ons geldt dat we niet meer piepjong zijn en daardoor het evenwicht ed ook niet meer is als vanouds met alle gevolgen van dien.

Ondanks dit oponthoud tot verassing van (denk ik) veel ega's zijn we mooi vroeg thuis. Wel na 67 km en 600 hm.

PS: ook nog beloofd, iets wat boven onze pet gaat, maar vanavond passeert ruimtestation ISS op 400 km hoogte, van 22,40 tot 22,46 uur. Verschijnt vanuit zuid westen richting Geleen, met blote oog zichtbaar.

Tot woensdag.

De route: https://www.strava.com/activities/3785205098

 

IMG_4610.jpg

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb