14-06-2020: Veurs - de Plank

Zondagmorgen, bewolkt, zelfs een beetje fris. Drie man verzamelen zich, Wil, Piet en Henk .... voor de goede waarnemer, inderdaad geen enkele Frans, maar ze komen er aan is ons beloofd.

De rit gaat via Mesh naar Gravenvoeren, Maartensvoeren voorbij en bij Veurs links omhoog naar de Plank. Een mooie klim om op souplesse te doen. Terzijde: we zijn wel illegaal, of ondeugend bezig geweest, de grens met ons buurland gaat voor recreatief gebruik pas op 15 juni open, morgen dus, mea culpa. Maar er zijn nog meer ondeugende fietsers, best wel veel grote groepen, niet op een hand te tellen, soms niet eens op twee handen. Maar als het Belgen waren, die mogen wel met grotere groepen, mits op 1,5 meter afstand, niet dus.

Via Sle - en Beutenaken naar de Zwarte Ruiter voor de koffie. Of het door corona komt, de grenzen worden opnieuw getrokken ... het terras is opgeschoven tot aan de straat, best wel een ding om een racefiets netjes weg te zetten, en zitten we eindelijk aan tafel, krijgen we fijntjes te horen dat we wel de helm moeten afzetten. Maar voor de rest, goede bediening, lekker vlaai, gezellige praat over de Ford garages, over de hobbies en zo. De terugweg standaard over de Stoepert, en na 72 km en 600 hm en een aardig tempo weer thuis.

Een toetje: Kijk eens op deze website, met tips voor de wielrenner, video's over techniek en nog veel meer: https://www.fietssport.nl/magazine/training

En voor de vogelliefhebbers: bij Gravenvoeren een Rode Wouw gespot in de lucht, de grootte van een Buizerd, maar slanker en kenmerkend een gevorkte staart https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/rode-wouw

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5087381865

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb