12-07-2020: DikkeBuiksWeg .. of toch de Moorheide?

Een grote groep aan de start, de corona solo en duo rijders zijn aangesloten: Wil, Martin, Richard, Frans en Frans, Piet C en Henk. De ene Frans is terugkomend van een medische ingreep, en die willen we een beetje ontzien, was de gedachte. Daarom wat minder hoogtemeters in petto.
Maar, er moet natuurlijk bijgepraat worden, en iets na klokslag half negen gaan we van start. Snel doorsteken naar het zuiden via voor het eerst de ventweg rechts langs de snelweg, i-de-aal. Dan de Bemeler, tot blijde verassing kan Frans (nog) goed volgen, en dat blijft zo valsplatterig naar Margraten, en naar Euverum, en omhoog over de Moorheide. De Moorheide? jawel, de Dikkebuiksweg klim gaat op de splitsing rechtdoor en is een stuk zwaarder, alweer wat geleerd. En met aardig tempo, we krijgen 'm d'r niet vanaf. Verassing slaat bij sommigen door naar argwaan, of beter gezegd nieuwsgierigheid. Is hier sprake van het 'Yvonne van Gennip' effect? Vijf weken geen training - herstel - fris - niks te verliezen - en dan met drie gouden plakken naar huis (Salt Lake 1985). Of werkt de cortisonenspuit nog laaaang door? Of stiekem thuis op de beenspierenbank of hometrainer? Frans heeft ook geen verklaring, blijft tot eeuwig een mysterie. Maar wel fijn dat ie er weer helemaal bij is.
De pauze genieten we in Mingelsborg, de Bernardushoeve. Piet trakteert, jarig, geen 44, geen 55 geen 66 maar ..... Niet kapot te krijgen, doe 'm dat maar eens na. De praat gaat over het mysterie Frans, over verbouwen, zonnepanelen en collectoren. Ook over de woensdagavondritten, we pakken de draad weer op, volg de groepsapp. En over een dagje Nideggen, heerlijk klimmen, we prikken een datum. De tijd loopt ons zo door de vingers, en voordat iemand van de honger een tosti gaat bestellen, stappen we weer op.
Terug over de Fromberg en na 72 km en 625 hm en een gemiddelde van 26,8 weer in Elsloo.

Tot woensdagavond.

De rit: https://www.strava.com/activities/3749983432

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb