03-06-2020: Toevallige ontmoetingen

Vandaag, woensdag, geen B-rit. De een is nog celibatair bezig, anderen voelen zich veiliger in tweetal, het wordt dan dunnetjes. En als dan ook nog Henk Stevens het tijdige voor het eeuwige verwisselt en vandaag begraven wordt, en ikzelf vanwege rugpijn de voorkeur geef aan een MTB rit, is er geen groepsrit. Zaterdag nieuwe kans.

Ik ben dus met de MTB op 'weg' gegaan. En dat is toch wel anders dan met de race, zo veel mogelijk binnenweggetjes, onverhard natuurlijk, en pas echt leuk op een 'single track', en nog leuker de mij nog onbekende paadjes. In deze Corona-tijd heb ik intussen alle paadjes in de buurt gehad, vandaag gaat het richting Gerendal. Daar stikt het van de holle wegen, lange afdalingen en weer klimmen, heerlijk. Op de link zie je hoe grillig de route verloopt, soms loopt het dood of wordt het me te riskant, omdraaien en verder een ander paadje in. 

In Margraten tref ik Hub, ook zwervend, bijgepraat en afgesproken om samen een keertje met de MTB het dal van de Worm te doen. Verderop zie ik in de verte het bekende rood-zwart ... met spiegeltje op de stuurbocht en de kenmerkende zit van .... Mart, hij doet iedereen de groeten. En weer iets verder komt me een blauw shirt tegemoet, dat was Jonkie.

Na een terrasje bij de Nachtegaal, en 73 km en 760 hoogtemeters achter de kiezen moe en voldaan weer in Elsloo.

De route: https://www.strava.com/activities/3557379744