30-09-2020: Partij via Vetschau

Alweer de laatste dag van de maand. Langzaam maar zeker naderen we het einde van het seizoen wat we al merken aan de been en arm-warmers, die vanmorgen overigens geen overbodige luxe waren. Wie stonden er nog in de startblokken? Hub, Sjraar, Frans en de XXL-vakantiegangers Piet en Ruud.

Tot Welten een vrij vlakke aanloop met natuurlijk de goed uitgeruste Ruud naast Hub als windvangers tot volle tevredenheid van de volgers. Effe een minder stuk langs wat bedrijventerreinen in Kerkrade, tot we de grens naar Duitsland overschrijden, waar we wederom verrast worden met stukken asfalt die nog niet op het netvlies waren geprojecteerd inclusief een zeer kortstondig modderbad in de buurt van de gemeenschappen Horbach naar Vetschau. Afdalen naar Orsbach waar de pauzeplaats Partij net op tijd komt voor een aantal benen die wel aan het lichaam vast zitten maar krachteloos aanvoelden. Tijdens de pauze vallen de eerste regendruppels wat ons doet besluiten de kortste weg terug, onder luid gejuich van die vermoeide benen, te ondernemen. Als we in Schin op Geul na een gedwongen stop wegens werkzaamheden ons weer opgang trekken sluit Henk aan met in zijn kielzog een fikse regenbui. Zelf geen regenjasje bij zich hebbende pleit hem vrij deze regenbui bewust mee genomen te hebben. De eindstreep halende concluderen we dat ondanks of dankzij het mindere weer we toch weer een fijne rit achter de kiezen hebben met een prima in vorm zijnde Ruud vandaar akte.

PS van aanhaker Henk: opmerkelijk en aandoenlijk het regenjasje van Ruud, model 'verknipte vuilniszak', heeft ie begin juli geknutseld in Pietersvoeren, zie foto.

Mannen bedankt tot de volgende ronde.

Afstand = 72,52 km            Hoogtemeters = 472 mtr            Gemiddelde = 24,3 km/uur

 

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/5612704873

 

IMG_4460.jpg