24-08-2020: La Heydt - Aubel

De groep onder leiding van Hub gaat vandaag met vijf TC Elsloo leden van start voor een rit naar Aubel. Buiten Hub zijn dat Harrie, Ger H, Ger M en Frans.

Zoals gewoonlijk vlakke aanloop via de Molenweg tot Mesch waarna Voeren en Warsage volgen hier links af en je ziet de eerste te overwinnen hoogtemeters van de klim naar La Heydt. Knap kopwerk van Harrie naast Hub, die ons op meer dan voortreffelijke wijze uit de wind hielden. Neufchâteau is de te volgen richting waarna we door het gehuchten Asse en Wadeleux linksaf de steile heling Mur du Grises Pierre afdalen. De drukke weg route Valdieu oversteken om via de laatste oplopende stukken van de rue Bushaye en de rue de Gorhez uiteindelijk in Aubel te arriveren.

Hoe terug is de vraag tijdens de pauze en ook hier laten we ons maar verrassen. Begin van de verrassing verloop prima met de lange afdaling naar Remersdaal met tussendoor nog wat bobbeltjes tot Teuven. Hier wacht weer het serieuzer werk met de beklimming van de Gieveldstraat, beter bekend onder de wielerliefhebbers als de “Kleine Flap”. Vervolgens naar Heijenrath, maar ditmaal doorfietsend tot het standbeeld van onze Jean, maar hiervoor afbuigend en afdalen naar Gulpen voor de laatste hindernis de Ingbergrachtweg. Deze overwonnen te hebben wacht ons na de afdaling van de Sibbergrubbe alleen nog de “Stoepert” die we gezamenlijk langs de makkelijkste kant op fietsen zodat na een mooie en fijne rit in Genhout/Beek/Elsloo iedereen zijn weg huiswaarts aanvaardt. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 87 km            Hoogtemeters = 853 mtr            Gemiddelde = 24 km/uur

 

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/5434011104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb