23-05-2021: Montzen Gare en terrasje Hombourg

Zondagmorgen half negen, wind en zon, vier man aan de start: Richard, Frans, Silvio en Henk. We praten nog effe na over de rit van vorige week, het ging 'een beetje' te hard, samen uit - samen thuis bij een te hoge hartslag en zure benen. We gaan het vandaag anders doen, kijken of dit lukt, of we de druistigheid kunnen temperen.

Doel vandaag is weer een stuk België in, we gaan naar Montzen Gare. Het ligt achter Hombourg, dus daar eerst heen. Linea recta Epen waar we doorsteken naar Sippenaken. Voor Hombourg draaien we links en meteen na het spoorviaduct rechts. Mooie smalle paadjes, en plotseling krijgen we bovenop een mooi uitzicht over het spooremplacement van Montzen Gare. Vergane glorie, indrukwekkend beeld. In Plombières niet naar Gemmenich maar draaien we terug naar wederom Hombourg. We zijn toe aan koffie, en we vallen met de neus in de boter, een overdekt terrasje bij Brasserie en Bierbrouwerij Grain d'Orge. Geweldig, knus, goede bediening, koffie 2 Euro, en als je tijd hebt een kaasplankje erbij. PS In 2007 zijn we hier  met de club ook al geweest, bij de familiedag. Een aanrader, en drukbezocht.

Retour over Teuven, Gulpen en de Ingbergracht. Hier worden we voorbijgestoken door de Maasvallei, met Koen in de voorste gelederen. We arriveren terug op honk na 80 kilo- en 800 hoogtemeters.

En ... is het ons gelukt? Jawel, zo'n twee km/u minder snel dan vorige keer, maar met 24,5 toch nog een mooi tempo.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/6827289365

IMG_5944.jpg  IMG_5942.jpg