22-08-2020: Panoramarit - maar eerst heuvels omhoog

Zaterdag, afzeggingen en dus met twee aan de kerk, Hub en Henk. Dit was voor Hub de kans om een paar hellingen van z'n 'bucket-list' af te vinken. Hij noemde er eentje, de Voie de Mort, de naam zegt het al, de weg des doods.

Hub wil geen tijd verliezen, de kortste route naar Warsage en van daar naar Mortroux voor de Voie. De aanloop langsaf de kerk is meteen 10 %, vlakt wat af, weer een stuk 10 %, we passeren drie kruisen (de doden waarnaar de weg is genoemd?), nog een laatste hup en we zijn met de tong op de schoenen boven. We vervolgen klimmend naar het grote witte kruis bovenop bij Charneux. Een panoramaweg en op naar Thimister, rechtsaf op naar de voor mij onbekende Rue de Stocis, volgens de kenners een stevige klim. https://climbfinder.com/nl/beklimmingen/cote-de-stockis . In het begin omlaag naar het dal om dieptemeters te verzamelen, dan een tijdlang glooiend omhoog zodat je je afvraagt 'is dit het nu?' en dan na een bocht gaat het omhoog .. en omhoog .. en omhoog ... we willen elkaar niks toegeven .. en steil .. en blij dat we (in ieder geval ikke) boven zijn. Koffie in Battice, met maskertje naar toilet, is effe wennen.

Terug via de mooie lange afdaling en Charneux naar Val Dieu, en daar niet aflatend maar ook genietend van de mooie panorama's omhoog door St Jean Sart, omlaag via Pietersvoeren en de laatste huppel naar Ulvend. Aan het einde is Hub toch nog genadig, de Stoepert pakken we rechtdoor via Arensgenout, dezelfde hm maar wel wat milder.

Blij met de mooie rit, en blij dat het erop zit, bedank ik Hub voor de route. Na 95 km en 1000 hm weer in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5423226626