19-06-2021: Blegny

Blegnie met drie, Hub - Sjraar en Henk. Aan de kerk ook de C groep met drie: Theo, Jean en Jan. Zoals gezegd, voor de B is Blegny het doel van vandaag.

Maar eerst een vergeten toetje in het verslag van de rit van maandag. Voor Schimmert vloog er plotseling een buizerd weg uit de smalle berm tussen fietspad en de rijbaan, en meteen daarop schiet er een rat over het fietspad. We hebben de buizerd gestoord, de rat is uit z'n klauwen ontsnapt. 

De route loopt over Chenestre en Mortier. Voor Warsage passeren we een paar velden met vlas, de blauwe bloemetjes zijn net uitgekomen. Voor de nieuwsgierigen, vlas is een duizenden jaren oud en veelzijdig product. Herinneringen uit onze jeugd komen dan al snel naar boven, werken op de boerderij, binden van korenschoven, verhalen rond de kachel, de eerste TV in de straat en de eerste 'race'fiets. In Blegny is er nog ruim plaats onder de overkapping, natuurlijk de corona versoepelingen, het voetbal, en spaghettibandjes (die zijn niet van Schwalbe).

Terug over Julemont en Saint Jean Sart. We hadden tijdens de klim ruim de tijd om na te denken over de Nederlandstalige plaatsnaam, die is Sint Jansrade. Over de Plank geraken we weer en ons vaderland, en na 95 km en een respectabele 800 hm. We danken Hub voor weer een mooie route, en elkaar voor het aangename gezelschap.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/6985041381

buizerdratprooicrop-2.jpg  vlaspietgrim.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb