17-08-2020: Mechelen via Voerstreek

Nadat zondag de WhatsApp zijn werk heeft gedaan, verschijnen maandag zeven leden van de B groep van TC Elsloo aan de start: Sjraar, Frans, Har, Ger, Piet en Jan vergezellen Hub voor een rit naar Mechelen langs en door de Voerstreek.

Vlakke alom bekende aanloop via de Molenweg tot Mesch afbuigen naar Voeren en het Vitschen langs kasteel Altembroek overwinnen, waar het wegdek best wel een opknapbeurt kan gebruiken. Niet zeuren want het stuk wat volgt naar Bergenhuizen en Terlinden is weer van hoog geniet gehalte. Slenaken is de richting die we volgen en hier ligt kuitenbijtertje Loorberg op ons pad.

Ietsjes spanning op de benen, blijven doortrappen en deze zit ook weer in de pocket. Eperheide/Epen ri Camerig is de volgende klus, maar deze laten we rechts liggen en volgen we het geaccidenteerd terrein naar Mechelen voor onze verdiende pauze. Nadat we ons netjes aanmelden, volgens de Corona eisen, en aan de tafeltjes plaats nemen vernemen we dat er een jarige job onder ons midden is. Spontaan klinkt het “Lang zal hij leven “ maar als er zelfs camera’s mee gemoeid zijn geldt dit maar, zoals je vaak programma’s op tv ziet, als repetitie en is de generale daar opvolgend. Tweemaal “Lang zal ie leven” door het TC Elsloo koor maakt niet iedereen mee. Proficiat Jan en bedankt voor de traktatie.

Goed weer terug naar de orde van de dag want ook wacht ons nog de terugweg die we via het klimmetje in Gulpen over de Knibusweg overgaande op de Heeselsweg om zo boven op Ingber uit te komen. Van hieruit loopt de route neerwaarts via Sibbergrubbe door Valkenburg naar de Stoepert, die we gezamenlijk overwinnen. In Genhout bedanken we Hub voor de alweer fijne route en vervolgt hij zijn thuisreis naar Brunssum en slaan wij de weg in naar Elsloo/Stein. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 76 km            Hoogtemeters = 627 mtr            Gemiddelde = 24,2 km/uur

 

Gps gegevens: https://connect.garmin.com/modern/activity/5399458042

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb