16-09-2020: Meinweg - Vlodrop

Na druk Whatsapp overleg, in verband met de te verwachtte hogere temperatuur, besluit de B groep van TC Elsloo om de start met een uur te vervroegen, dus vertrek om 9:00 uur. Alle ingrediënten aanwezig vandaag voor de rit naar het Mijnweg-gebied, lekker temperatuurtje, weinig wind en veel zon.

Hub, Frans, Sjraar, Joep en Tine zijn de vertrekkers aangevuld met Frans en John, kanjers van de Pergamijn.

Hub had de rit zo ingepland dat we boven op de Meinweg zouden instromen, wat inhoudt dat we over veel Duits grondgebied zouden fietsen, zoals een aantal Duitse namen van dorpjes zoals hierna vermeld doen vermoeden, Karken, Effeld, Birgelen, Dalheim, waarna we na de pauze het fijn aflopend stuk van de Meinweg konden benutten.

Of het komt door de klimmetjes die hieraan voorafgingen, of het plezier in de rit en zodoende de concentratie iets achterbleef, zodat we hierdoor de vaste pauzeplaats op de Meinweg over het hoofd zagen en daardoor we op de pauzeplaats Gitstappermolen belanden, wat we overigens ook niet als straf hebben ervaren.

Na de pauze in een pittig tempo over de lange rechte fietspaden van Vlodrop naar Maria Hoop en de veldwegen tussen Pepijn en Susteren, de mannen voortgestuwd door Tine, en ons al een beetje inlevend in wat er ons in de tour eventueel te wachten staat. Mannen en Tine bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 101 km            Hoogtemeters = 334 mtr            Gemiddelde = 25,7 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/5545509813