16-09-2020: Franssen en Franssen

Woensdagavond, zomers weertje, helaas een van de laatste avondritten. De finish van de tour etappe viel net voor onze start. Vandaag gaat de zon onder om kwart voor acht, en elke week een kwartiertje vroeger. Korte rit dus, rond de 50 km voor de twee Franssen, voor een van de twee Richards, en voor Henk.

Een pukkel vandaag, de de Dikkebuiksweg, een vorige keer hebben we de korte versie gehad (rechtsaf), nu de enige echte rechtdoor (de ingewijden weten welke splitsing bedoeld wordt). Maar de klim is echt wel zwaar, maar bij slechte benen ... helaas had de ene Frans vandaag de verkeerde benen onder geschroefd, en had de afslag gemist bleek later. Wachten ... tot we in de verte een rood-zwart figuurtje zagen, er achteraan en we waren weer samen. Vanaf dat moment bleef de ene Frans bij de andere, onafscheidelijk Franssen-en-Franssen, zo helpen we elkaar.

Nog een veiligheidspuntje, bij DSM en SABIC noemen we dat een 'near miss': komende vanuit Klimmen naar Walem, linksaf tot de kruising in Koulen, willen we rechtdoor omlaag naar Ransdaal. Bij het naderen van de kruising staan we plotseling oog-in-oog met een auto van rechts. Allebei op tijd in de remmen gelukkig! kon ook anders aflopen. Deze kruising is onoverzichtelijk, geen zicht op verkeer van rechts, dus afremmen bij naderen !!! Pfft.

Om kwart voor acht, in de schemer weer thuis na 55 km en 400 hm. Tot volgende week, kwartiertje korter.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5546962696

 

janssenenjanssencrop.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb