16-05-2021: Aubel Ligne 38

Een flets zonnetje, 11 graden fris, aardige wind, met achten aan de start: Silvio, Martin, Richard, Frans, Piet, Francine, Henk en gastrijder Maurice uit Urmond.

De route in een notedop: We gaan vandaag naar Aubel, waar we de gerenoveerde trambaan Ravel 38 pakken naar Hombourg, en van daar via de ouderwets slechte weg (rue degradee) afdalen naar Teuven voor de koffie. Gastrijder Maurice weet van wanten, en laat al regelmatig z'n neus zien aan de kop, past mooi in de groep, welkom. Gelukkig schijnt de zon volop als we ons nestelen op het terras van Cafe Modern.

De terugweg wordt onderbroken door twee gelijktijdige lekke banden van Henk en Francine. Piet en Martin doen het handwerk en Frans hanteert de pomp. Sommigen zijn blij met deze korte pauze.

Een technische kwestie: Wel lijkt het dat sommige buitenbanden moeilijk te verwisselen zijn, de sterke knuisten van Piet schieten tekort, ook met een bandenlichter lukt het zelfs niet. Een bandenknecht biedt dan vaak uitkomst. Maar sommige buitenbanden zijn gewoon te krap, en sommigen zijn net iets ruimer (effe zoeken op internet: bv de Vitoria Rubino draadband). Heeft iemand een tip?

De een na de ander zwaait af naar Sjinne, Nirbek, Sittard en Urmond en met een echte en twee import Aelsenaere terug op honk na 85 vlotte kilometers en 600 hm.

de Route: https://connect.garmin.com/modern/activity/6788524956

IMG_5916.jpg  BBB Cycling Easytire Bandenhulp BTL-78