14-10-2020: Haaren voor de 'bijna-lockdown'

Sinds gisteren weten we dat dit de allerlaatste rit is voor de gedeeltelijke 'lockdown', vandaag nog met pauzepraat en koffie, maar de volgende vier weken staan we 'droog'. Toos en Henk praten daarom over een 'slokdown'. De oproep via de whatsapp voor de rit van vandaag liet meteen zien hoe iedereen er in zit, in de aangescherpte corona regels. Iedereen neemt z'n eigen besluit, en met respect, het gaat over je eigen gezondheid, en je eigen bescherming tegen besmetting. Wel of niet in een groep fietsen, wel of niet een mondkapje op, wel of niet een verjaardagsfeestje, en zo verder.

Uiteindelijk staan we met 6 man aan de start, Hub en Ruud - Piet en Piet - Sjraar en Henk. Op programma staat Haaren, randje Duitse grens. Ikzelf heb mee gefietst tot voorbij Maria Hoop, de rest door naar Haaren. Van Sjraar vernam ik een lekke tub van Hub, dat de pauze werd genoten bij Waldeslust, en van een dubbele traktatie van de jarigen Sjraar en Piet. De terugweg weer over het duits, dorpjes waarvan je de naam zo weer vergeet, Hub die overal de weg weet (en als ie eens verkeerd fietst merken wij dat toch niet), en dat er 88 km afgelegd is (voor Hub nog eens 30 meer van en naar Brunssum).

Ikzelf ben via Montfort doorgestoken naar Maasbracht, en heb daar voor een naderende regenbui geschuild bij Café Het Wiel. Gezellig, vriendelijk, een stukje vlaai zat er echter niet in, want morgen gaat de tent dicht vanwege corona en men wil niet met een halve vlaai blijven zitten, alle begrip.

En hoe verder met het fietsen .... groepjes van max vier, in België zijn we niet gewenst, mondkapje in de achterzak, pauzeren in NL is passé (wel op een bankje uit de wind).

Het is niet anders. Fiets ze, dan blijf je gezond, vergeet je de ellende van corona en op de tv, en je komt de tijd door.

Geen garmin route deze keer.

Slokdown.jpg