14-09-2020: Ubach Palenberg op z'n Leurkes

Maandag, klimdag, vandaag naar Ubach Palenberg. De naam zegt het al, er zit zeker en vast een berg in de buurt. Dit doen we samen met Hub, Frans, Ger, Piet en Henk.
Palenberg, we kennen inmiddels heel wat routes daarheen, maar vandaag put Hub uit de oude doos, een ritje van wijlen onze routekoning, Leur Lemmens, ofwel Leurke. Voor degenen die er niet bij waren: Terstraten - kasteel Terworm - Benzenrade - vroedvrouwenschool - achterlangs het Roda Stadion - tot ergens op de grensweg tussen Kerkrade en Herzogenrath, de ‘bekende’ Nieuwstraat (kan me nog herinneren dat we vroeger hierheen kwamen naar de Media Markt). Hier ging Hub op eigen radar verder, achter Rolduc steil de steile Duivels Bosch omlaag, verderop Wildnis omhoog. Dan denk je, we zijn er bijna, maar onverwacht (voor ons) komt er een - moet gezegd- erg mooi lusje en landen we bij een van onze twee vaste pauzeadressen in Ubach. Helaas geen terras, dus naar binnen, we passeren een vitrine met lekkers, en Frans en ik kunnen de verleiding niet weerstaan, en bestellen een stuk rijstevlaai.
De pauzepraat effe over de Tour natuurlijk, maar dat is een bruggetje naar heldhaftige ritten in vroeger tijden (Piet en Hub, de rest luistert), Widdau en Hockai, dat waren nog eens tijden. Maar Walheim laatste zaterdag was ook een ferme met 145 km, de tijden veranderen.
De terugweg gaat over de kortste route, langsaf de Rode Beek en Bingelder waarna we na 90 mooie kilometers en ruim 600 hoogtemeters tevreden weer in ons Elsloo aantikken. Hub, bedankt voor weer een verrassende route, en de collega’s voor het gezelschap.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5535243146

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb