13-06-2021: Hallembaye en Richelle

Zondagmorgen, met zes aan de start: Richard, Martin, Frans, Piet, Wil en Henk.

Vandaag gaan we naar de Richelle, via een alternatieve aanloop. De kortste route naar het zuiden, door Maastricht over de Maasboulevard de sluis van Ternaaien voorbij naar de voet van de Cote Saint Pierre. De volgende klim is achterkant van de Hallembaye, onderaan scherp rechts de Thier des Bruyeres op, weinig bekend, bovenlangs de rand van een grote groeve, en bovenop een schilderachtige vervallen hoeve. Mooi.

Via Heure le Romain dalen we lang af naar Haccourt, naar de Richelle, de lange klim, lekker lopend, naar St Remy. Omlaag naar Dalhem, op langs voetbalveld naar Bombaye. Opgeteld vijf keer bergop met totaal bijna 600 hm.

Koffie genieten we op de binnenplaats van de Laathof in Mesh, gesponsord door Martin die afgelopen Corona lockdown jarig is geweest, opa en nog meer. Het gesprek dwarrelt van hartslag, zin en onzin van blokkentraining als je maar een keer per week fietst, en als slagroom op de taart tips hoe de ketting te smeren. Ook hier veel smaken, WD40, oppassen met ontvetter, maar als eyeopener Squirt, lees maar. En nog eentje. Ook nog een pleidooi voor een klimdagje Nideggen, en de Lions sponsortocht op 10 oktober, oproep volgt.

De proef op de som, voor Geverik een lekke band van Richard, en een zuivere ketting en cassette (Squirt dus).

Afsluitend: 85 kilo en 600 hoogtemeters.

PS voor wie van een spannende wandeling houdt: vanaf de voet van de Saint Pierre tot vlakbij Fort Eben Emael loopt er een dubbele tunnel onderdoor de berg. Hier meer over de geschiedenis en van een paar avonturiers.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/6950015381

IMG_6013.jpg  IMG_6015.jpg