07-09-2020: Chavée Arecht vanuit Bassenge

Maandag 7 september, de r is in de maand, en de eerste arm- en beenstukken komen te voorschijn. Maar zodra het zonnetje doorbreekt gaan de hulpstukken weer in de achterzak. En wie waren er van de partij: Hub, Frans, Piet, Joep en Henk.
Vandaag naar Visé met klimmetjes voor en na de pauze. Hub had voor vandaag als voorgerecht gekozen voor een klim vanuit Bassenge. In de aanloop langs de Maas, kanaal, en door en langs de Jeker, en door de typisch Belgische niet-aangeharkte straatjes en buurtjes. Mooi om hier nog eens terug te komen en met de partner te doorkruisen.
De klim vanuit Bassenge heeft de mooie naam Chavée Arecht, maar heeft een paar onverwacht steile stukken, is harken geblazen. Elk jaar probeert Hub deze puist in te plannen, en niet zonder reden. Zolang we dit nog mogen volbrengen, kunnen we weer een jaartje mee, zegt ie. De Voie de Mort vanuit Mortroux is ook zo'n barrage.
Vanuit de Arecht belanden we in Houtain Saint-Simeon, en vervolgens steken we door naar de achterkant van de Belgische Pietersberg, tussen een paar boerderijen achteraf, de tijd lijkt hier stilgestaan.

Pauze in Visé, op terras met zicht op onze fietsen. Vise is een historische stad, is in de eerste wereldoorlog deels verwoest door de Duitsers uit wraak. Voor de geschiedenis liefhebbers onder ons, hier een dagboekverslag van een ooggetuige.
Terug ook twee klimmetjes, eerst achter Visé de verborgen klim van Mons-Bombaye, en vervolgens die vanuit Mesh omhoog naar Libeek. En als toetje, onverwacht voor een enkeling, de Goudsberg.
Na bijna 100 km en 680 hm weer met een tevreden gevoel terug op honk.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5500544219

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb