03-08-2020: Een grabbelton in de buurt

Maandag, weer een perfecte fietsdag, althans hier, in het westen kwam het ‘met bakken uit de lucht’. Aan de start liefst twaalf deelnemers (een record) Hub, Pé, Joep, Sjraar, de zwagers Fred - Frans - Har, Jan, Piet, Ger en Ger en Henk.
Vanwege Corona houden we het bij Zuid Limburg (de regels in België, zie verderop), en daar is genoeg te variëren, een grabbelton aan mooie hellingen en uitzichten, laat dat maar over aan Hub. Wij volgen hem, altijd weer benieuwd waar we terecht komen.
De route zie je op de link. In het kort Slingerberg (af), Dennenberg (op), CenK naar Gasthuis (hier treffen we Ben en Giel) en een leuk intermezzo. In Welsden een paar mensen bij een auto met open kofferbak ...... bij passeren grijnsde ons vanuit de open kofferbak een kerel toe .... lag plat op de buik .... dit prikkelt de fantasie (de mijne in elk geval) ... Een ontvoering op heterdaad? Een illegale immigrant? Pakketje cocaïne verstoppen? Of gewoon reparatie van achterlicht? Het zal een raadsel blijven. We pakken de draad weer op met als laatste klim de Dikkebuiksweg, en via Eys naar Mechelen voor de koffie. We boffen, achterom de Oude Brouwerij nog een zee van ruimte voor onze grote groep, netjes tafels gescheiden op ~~ 1,5.
Wat er aan de orde kwam? Het gemak en soms ongemak van de Garmins, het nieuwste snufje is dat je het beeld van de helmcamera via de Garmin en mobiel Live kunt doorsturen naar moeder de vrouw die ook wel wil weten waar je uithangt .. en met wie je samen bent. Hoe zit het met onze privacy? Het moet niet gekker worden, misschien wordt en bij de jonge generatie anders over gedacht, bij de kinders navragen? Over de andere tafels kan ik niet oordelen ...
De terugweg brengt ons over de Fromberg, en na 80 km en 800 hm met een tevreden gevoel weer op honk. Collega’s bedankt voor de leuke rit, en uiteraard onze route kapitein voor de mooie en soms verrassende route.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/5328561744

De corona regels in België: zie deze link. In het kort: in clubverband met een volwassen routeleider, mag in groepen tot 50 personen, zelfde als in Nederland. Ga je in sociaal verband, met vrienden bv, dan binnen de bubbel van 5 personen. In Antwerpen strengere regels. En, neem een mondkapje mee voor binnen horeca en onvoorziene situaties.

IMG_4687.jpg