03-04-2021: Beekdalen - en stijgen

De tweede rit van de B groep, we proberen de draad weer op te pakken. Het kost effe wat moeite om uit het patroon van fietsen-op-je-eentje te geraken, een oproep op de groepsapp brengt het besef dat het toch gezelliger is om met de boys van de Tourclub eropuit te trekken. Het was een koude en zonnige zaterdag, en vier man melden zich bij de kerk: Hub, Sjraar, Joep en Henk. Piet C komt ook de hoek om, maar sluit aan bij zijn maatjes van de Smeets groep, die zich verzamelen voor de winkel van Wino.

Hub heeft een mooie rit in gedachten, de Beekdaelen Route, onder het motto ' leer je omgeving kennen'. De Beekdaelen route bestaat uit twee lussen, elk ca 25 km. Je kunt ze ook aaneen breien, en dan kom je op zo'n 65 km. En die doen we vandaag.

De route gaat over bekende wegen, wel een verrassend nieuw stukje in Nuth, de Platzbeekweg. Vaak gaan we door een beekdal, maar je moet er ook vaak uit, omhoog. Het is dus dalen en stijgen. En ook nog een bekende onderweg. In de verte voor Swier een blauw vest, we komen dichter en dichterbij, ook Toos was 'en route'. De pauze genieten we in een lekker zonnetje in de bossen van Schinveld, daar doen we het voor. Een geslaagde rit, Hub dank voor het voorwerk.

PS: na afloop nog effe bij Fred langs geweest, met een beterschaps-kaartje namens de Tourclub. Fred is weer thuis uit het hospitaal na een flinke valpartij. De helm was weer eens levensreddend! Fred brengt graag de groeten en dank over naar de leden van de Tourclub.

Voor de statistiek: 68 km en 440 hm.

De GPS: https://connect.garmin.com/modern/activity/6542624323

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb