02-05-2021: Half om

Een zonnige zondagmorgen, we staan bij de start dus niet in de schaduw van de kerk maar in het zonnetje voor de winkel van Wino. Een voor een druppelen ze binnen, Frans, Martin, Piet, Wil, Richard en Henk. Alweer een aardige opkomst, klussende Frans en verhuizende Silvio zien we een volgende keer wel weer aansluiten.

Die zon is aanlokkelijk, onderweg zien we best wel veel korte mouwtjes en korte broek. Maar al snel trekken er wolken voor de zon, en wordt het gemeen koud. We fietsen over de Molenweg achter Maastricht langs en gaan bij Gronsveld voor een kleine minderheid soepeltjes omhoog naar St Geertruid en Mheer. We passeren een fietsgroepje met blauwe shirtjes met 'Sjefke' erop. Heeft Sjefke Janssen een eigen fietsclubje, concurrenten? Internet leert dat het gaat om Frtiture Sjefke in Heer, ze fietsen om de mayonaise eraf te zweten. In Banholt duiken we 'het gat' in en komen er bij Bergenhuizen weer uit. Altijd weer mooi, zo rond de paardenwei, met de kern van Noorbeek onderin het dal. Via Terlinden en Schey belanden we in Ulvend en de Plank waar we stoppen voor de reepje en wat babbel. Een van de tips die ik oppik, is een extra batterij voor de Garmin. De accu gaat maar twee ritjes van 70 km mee, voor een lange dagdurende tourtocht kom je in de knel. De optie batterij besparen is leuk, maar dan ben je je scherm kwijt. Voor vaderdag een idee: een powerpackje die je kunt monteren aan de Garmin stuursteun. Piet besluit hier alleen verder te gaan, en dan letterlijk, hij knoopt er een lange lus aan vast.

We dalen af naar Teuven, een grote groep kinderen gooit ons groepje uiteen, en onderaan een eindje op weg naar Slenaken zijn we Frans en Wil kwijt. We krijgen contact met de mobiel, en besluiten om gescheiden verder te gaan, ze waren ons uit het zicht verloren, en onderaan gekozen voor de Kleine Flap. Jammer dat het zo gelopen is, volgende keer beter opletten als de groep uiteen gevallen is.

Met een gehalveerd groepje terug naar Elsloo en na 67 km en 550 hm klokslag 12 weer terug in Elsloo. 

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/6708915959