31-10-2022: Ubach Palenberg

Maandag 31 oktober 2022; Geweldig fietsweer vandaag, wat 10 fietsliefhebbers van de B-groep van TC Elsloo naar de startplaats bij de kerk heeft gelokt. Hub overschouwt de groep en besluit een rit naar Ubach-Palenberg te ondernemen. Hub neemt samen met Ger het voortouw met in hun spoor Joep, Jan, Piet, Hans, Ruud, Peter, Harrie en Frans.

De ritten die we in het verleden naar Ubach-Palenberg ondernamen waren meestal relatief makkelijk, nou ja redelijk vlak dan. Met dit gegeven in het achterhoofd zullen er een aantal ervan uitgegaan zijn dat dit vandaag ook het geval zal zijn, maar dat is buiten Hub gerekend. Voor de pauze moeten echt de klimmersbenen worden aangesproken met stukken klimmetjes van 10 % of daar omtrent.

Pauzeplaats was vandaag een tegenvaller, omdat de bediening van geen kant was vooruit te branden wat resulteerde in een consumptie nuttigen, betalen en wegwezen.  

Op de terugweg halen we geen hellingspercentages meer van 10% maar worden de klimmetjes wel weer langer. Niemand in de problemen, ook al omdat in de B-groep het motto van TC Elsloo ”samen uit samen thuis” van toepassing is. Al met al weer een leuke, verrassende rit. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 89 km          Hoogtemeters =  573 mtr          Gemiddelde = 23 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/9892216789