31-10-2021: Crowdfunding

Wintertijd, dus iedereen ruim uitgeslapen aan de start, ook nog een zonnige dag voorspeld, en met een aardige 7 man aan de start: Silvio, Frans, Martin, Piet, Fred, Ger en Henk. Ons clubje is zo leuk, dat er enige overloop vanuit de B groep gebeurt, Fred en Ger. Is een goede zaak, enige vermenging tussen de fietsgroepen.

Doel is de Bernardushoeve in Trintelen. Twee meldenswaardige klimmetjes: de Goudsberg vanaf Valkenburg naar Walem en de Fromberg vanuit Ransdaal. Toen we eindelijk op de Karstraat zaten, rustig omhoog naar Ubachsberg, bleek deze ook een geregistreerde klim te zijn, genoemd 'Kruishoeve vanuit Termoors'. Daar liepen we, of beter gezegd Silvio, tegen een leegloper aan. In een reflex zette S de fiets op de kop, makkelijk om een steentje te zoeken inde band, maar niet handig om het wiel eruit te halen. Nog erger, de schuine buis zat aan de onderkant plotseling zichtbaar onder de vettige klei. Hoe het kwam is niet te achterhalen, maar in een mum had iedereen die een handje had geholpen klei aan de vingers, aan de broek, ....

Koffie in de Hoeve, Corona goed geregeld: een balie bij de ingang, QR check, bestelling opgeven en meenemen naar de tafel. Gezellige babbel, over van-alles-en-nog-wat. Het afrekenen doen we op de moderne manier: crowdfunding. Het bonnetje van onze tafel, effe spieken wat je genuttigd en besteed hebt, geld bij elkaar en afrekenen maar. In een tijd waar er weinig bediening is, wordt dit gewaardeerd. Terug over Elkenrade omlaag en Valkenburg, en na 56 km en 500 hm ruim op tijd terug in Elsloo. Boterhammetje, douchen, ... en s'middags de familiedag van de Tourclub. En die was bere gezellig.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7747915546

 

IMG_6945JPG.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb