29-05-2023: Ulvend en Loorberg

n’ Zonovergoten 2e Pinksterdag met zeven mannen aan het vertrek, wetende Frans, Wil, Ger, Silvio met gastrijder Peter, “oud” A-groep maatje Richard en Martin.

Helaas had Henk zich op het laatste moment moeten afmelden met lichamelijk ongemak. Henk beterschap van al je bovenstaande fietsvrienden toegewenst, en volgende zondag hopelijk weer gezond aan het vertrek.

We hebben gelijk in het begin al pittige klimkilometers voor de kiezen gekregen met de Slingerberg en de Moorveldsberg, waarna het via veelal vlakke kilometers achterlangs via Maastricht en Eijsden over de grens naar België ging. n’ Stuk na de grens zijn we linksaf geslagen richting de Plank en daarna Slenaken, waarbij we het leeuwendeel van onze hoogtemeters voor de kiezen hebben gekregen met op 3/4 van de Loorberg  nog een leuke toegift van Martin rechtsaf met 17% omhoog naar onze koffieplaats bij De Smokkelear.

Tijdens de koffie werd de laatste tijdrit uit de Giro nog eens doorgenomen, en de conclusie was dat Primos Roglic uiteindelijk toch de terechte winnaar was.

Daarna ging het via de geëigende route via Gulpen, Valkenburg en Schimmert weer naar huis, waarna we met 82 km, 625 hoogtemeters en 25,3 km/u op de teller weer veilig thuis zijn aangekomen.

https://connect.garmin.com/modern/activity/11222219544#