29-01-2023: Winter-ritje

Zondagmorgen is fietsen een vaste prik. Weinig kan ons tegenhouden, regen en gladheid, in de zomer boven de 35 en in de winter onder de ...??? Vanmorgen was het buiten minus 4 graden en voor het gevoel nog kouder, en ook nog eens geen zonnetje. Je krijgt de neiging om weer in bed te kruipen, maar het uitdagende appje gisteren knaagt, dus we gaan ervoor.

En het doet deugd dat we met vijf aan de kerk staan: Frans, Ger, Petra, Henk en Piet. Pauzeren slaan we vandaag over, te veel afkoeling. We houden het vlak, over de Molenweg langsaf Amby en Gronsveld, en bij Mesh en Withuis de landsgrens over naar Moelingen, en daar keren we naar Eijsden retour huis. 

De vraag is hoe we de kou hebben getrotseerd .. de een kan niks verdragen en heeft handschoenen met verwarming op batterijtjes en de ander heeft antivries door de aderen stromen en zou bijna zonder kunnen. Ik had de dikke aangetrokken, bij Ulestraten begonnen de topjes van de vingers en tenen al te tintelen. Het gekke is, een tijdje verder is dat over ... bevroren of verlies van gevoel? Na 60 km weer op tijd thuis, met een voldaan gevoel.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/10402207817

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb