28-02-2024: Kanne via Eben Emael

Eindelijk, eindelijk het is zover. Op de whatsApp geven een aantal leden van de B- groep te kennen, ondanks de lage temperatuur, zich te melden voor een rustig opbouwend ritje en dan zou is een rit naar Kanne via Eben-Emael met nog geen 300 hoogtemeters uiterst geschikt voor zijn met de nadruk op zou.

Jan, Ger H, Pe, Joep, Ger M, Toine en Frans P zijn de dapperen die deze uitdaging aangaan. Jan heeft de keuze tussen TC Elsloo of Hendrix Bouw, merendeel deels op de MTB, maar de uitkomst is dat beide groepen gezamenlijk op pad gaan.

De aanloop is vlak met een klein klimmetje aan de achterkant van de papierfabriek in Lanaken gevolgd door een lang stuk langs het kanaal van Briegden-Neerharen tot in Vroenhoven waar we omhoog fietsen en we enkele kilometers later tussen de oplopende veldwegen belanden waar we langzaam maar zeker aan de iets langere klimmen van Cauthenstraat en de Rue Du Garage beginnen gelukkig gevolgd door de afdaling van de Belgische slingerberg en de keien afdaling naar Ternaaien vooraleer we van de verdiende pauze in Kanne kunnen genieten.  

De terugreis is vlak zonder hobbels wat mij de gelegenheid geeft om enige uitleg te geven op de eerder in het verslag vermelde opmerking “met de nadruk op zou”. Tot in Vroenhoven geen probleem maar als dan het schakelen achter niet naar behoren functioneert is het worstelen geblazen voor het verdere verloop van de rit. Sorry mannen voor het ongemak. Met dank aan Ger en Jan voor het kopwerk en de aanpassing voor het vermijden van de Kruisberg.

Mannen van TC Elsloo en de geweldig sterk fietsende groep van Hendrix Bouw bedankt en (misschien) tot de volgende ronde.

Afstand = 64 km     Hoogtemeters = 290 mtr     Gemiddelde = 21,3 km/uur

Gps-gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/14172229671

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb