28-02-2022: Fruhshoppen in Haaren

Een zonnige maandag, na een nachtvorst nog aardig koud maar we profiteren er van. We dat zijn: Hub, Andy, Ger M, Jan, Frans, Har, Piet, Henk en gastrijder Ger U. Doel van de dag is Haaren, wordt een vlakke rit.

Hub leidt ons door oud Urmond, waar van rechts plots een flinke hond op ons aan komt stuiven .... z'n baasje stond als aan de grond genageld, maar gelukkig dreef een boze blik van Hub als een echte kopman de hond terug. De rest van de rit naar Haaren loopt voorspoedig, in het begin nog koud, vanuit de achterhoede zie ik zwaaiende handen, kletsen tegen de dijen om de doorbloeding een beetje te helpen. Moest effe denken aan een tip van een vorige rit ... een plastic handschoentje eronder schijnt wonderen te doen. En als de nood hoog is, effe stoppen bij een benzinestation en een plastic wegwerpding pikken bij de dieselpomp. In de buurt van de Nedcar komt de vraag waar in godsnaam dat Sterrenbos is ... ongemerkt stuurt Hub ons daarheen, maar geen bos te (meer) zien. Maar gaande de rit is dit snel vergeten, kan de rits van het vest zelfs iets open. We passeren het buurtschap Putbroek .... bij de hoogbejaarde locals doet dit herinneren aan het 'Drama van Putbroek' in 1931, toen vier jongelui door een jachtopziener zijn vermoord.

Een richtingbord naar Autospeedwaycircuit Posterholt en in een mum zijn we op de pauzeplaats, bij Cafe Dancing Waldeslust, beter bekend als de 'Club der einsamen Herzen'. Binnen een drukte van belang, allemaal kerels, maar of ze ook smachtend en eenzaam zijn ? of fruhshoppen op carnavalsmaandag ? Achterin nestelen we ons en Ger M neemt het woord, wat blijkt, hij is jarig geweest en trakteert .. hiep-hiep. De pauzepraat ... die gaat over nog een 'einsamen Herz' al is het wel een ijskoud hart, en dan hebben we het over Poetin. Dat lossen wij niet op.

Terug gaan we over de Duitse kant, een mooie route. Na zo'n 92 km met een goed gevoel terug in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8373933122

  img_7377jpg.jpg  img_7374jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb