27-12-2021: Corona solo - toevallige ontmoetingen

Maandagmorgen, normaal verzamelplaats van de groep, telkens weer benieuwd welke route Hub in gedachten heeft. Maar de Omocron variant van het welbekende virus gooit roet in het eten. Ieder gaat z'n eigen weg, of met een maatje, of niet.

Ik besluit om het erop te wagen vandaag, het belooft droog te blijven, de andere dagen moet je maar afwachten. Het is vanmorgen echter wel lang donker, ik pak nog een kopje koffie. Maar om 10 uur toch op de fiets, maar na vijf minuten begint het te vallen, en ik moet in Catsop al schuilen ... Na een kwartiertje vervolg ik m'n weg. Waarheen ? België ! Een rit zonder pauze en koffie is geen rit, is m'n devies. Teuven is 'open', dus daarheen.

Via Klimmen en Opscheumer via de Baggelgats naar Wijlre en doorsteek naar Epen, en daar via de pas van Kuttingen afdalend naar Sippenaken ... hoe verder, linksaf en een lus over Hombourg of toch maar wat korter .... en dus rechts ri Beusdal omhoog naar de kop van de Grote Flap. Omlaag gaat vanzelf, maar aan het einde ga ik na een bocht gepland rechtdoor, doodlopende weg in. Hier ben ik al heeeeel lang niet meer geweest, redelijk wegdek, maar loopt goed en komt uit bij het viaduct. In vloek en zucht parkeer ik bij Cafe Modern, koffie en warm appelgebak met rozijnen.

Hoe verder, omhoog dus naar de Plank, omlaag naar Maartensvoeren en langsaf Altembroek omhoog naar boven Mheer en via Terlinden richting huis. En nu de eerste ontmoeting, voor me fietst een mtb'er, in Zuijderland outfit ... is me dat David Jongen de bestuursvoorzitter, ik hou het ter aanmoediging in het voorbijgaan bij een opgestoken duim. Verderop bij Reijmerstok zie ik in de verte een felgeel vest, bekende zit op de fiets, is me dat onze Peter. Een babbeltje, en met een grioet weer verder. Tot bij Genhout, zie ik verderop met wapperende blonde haren ... is me dat onze Erna, ook hier een babbel, en met een zwaai vervolg ik mijn thuisreis.

Na op 600 meter na 80 km en 770 hm met een voldaan gevoel weer in Elsloo. De thuisblijvers hebben weer eens ongelijk.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8016524058

IMG_7189JPG.jpg  IMG_7191JPG.jpg