27-10-2021: Vlam in de pan

Woensdag 27 oktober, een zonnige ochtend met een aangename temperatuur, echter wel met flink wat wind.

Flinke belangstelling aan de kerk, tien man voor de b-groep en een behoorlijk aantal deelnemers bij de c-groep. Voor het eerst na lange afwezigheid, ten gevolge van een blessure (valpartij), weer aan de start Frans P onze vaste redacteur van de b-groep. Hij gaat met de c-groep, het aantal trainingskilometers opvoeren om dan weer zo snel mogelijk over te stappen naar de b-groep. Blij als we de redacteurs rol weer kunnen overdragen aan Frans.
Starters van de b-groep waren hub, ger m, joep, toine, piet c, piet j, sjraar, ruud, fred en gastrijder jos b. Opvallend toine niet met de racefiets maar met de atb aan de start, extra training?!?
De rit ging naar Zutendaal. Voor de pauze zwaaide gastrijder jos af, terug naar huis. Drie weken niet fietsen eist op zo een leeftijd zijn tol. Pauze en koffie bij de bekende kapelanie bleek niet mogelijk omdat er geen plaats was voor negen naar koffie snakkende tce-ers. Dan maar, op advies van piet c, naar de mariagrot een paar kilometer verderop. Daar was voldoende plaats aan een tafeltje werd daar royaal met slagroom en cappuccino geknoeid, namen gaan we niet noemen.
De terugweg liep voorspoedig, ondanks de wind werd een stevig tempo ontwikkeld. Bij het oversteken van de grens van belgië naar nederland, met name in het stijgende gedeelte naar de brug, sloeg de vlam in de pan en werd er stevig gekoerst. Dat is eigenlijk niet de bedoeling maar een keer het wedstrijd spelletje spelen, moet kunnen, volgende keer beter. Het was alles bij elkaar een mooie fietsdag!
Ritgegevens: 90 km met een gemiddelde van 25,1 km/uur.
 

https://connect.garmin.com/modern/activity/7724372518