27-04-2022: Stramproy met een oranje randje

Woensdag, Koningsdag, sommigen gaan naar M'tricht, sommigen kruipen achter de TV, sommigen zoeken de gezellige drukte op in een grote stad, en een dapper 8-tal gaat op de rit naar Stramproy. De dappere renners: kopman Hub, Joep, Ger, Har, Frans, Andy, Peter en Henk. Ook de C-groep was paraat: Wim J - Piet J - Erna - Jean en Wim S.

Nog niet weg, en we kregen al een onderbreking, een lekke tube. De eerste lekke band kreeg Har te verduren, een doorn waarschijnlijk op de doorsteek van de Driekuilen, en die werd op de binnenplaats van Frans gerepareerd.

Dan de rit, om op te warmen de lange vals platte weg van Maasmechelen naar As. Aan de kop natuurlijk ijzersterke Hub met aan zijn zijde als eerste Ger, afgelost door stoemper Joep, en op de terugweg wa. De mannen daar achter hadden goed zicht op de voorgangers, scheve kettingen, rammelende der-wieltjes maar vooral de sokken van kuitenbijter Joep. En een wondermooie route tot aan Opitter, eentje om zelf nog eens na te trappen met moeder de vrouw. We zien het bordje Kinrooi, het lijf smacht naar koffie, en na ruim 50 km landen we in Stramproy, we passeren aansprekende naambordjes als Prinses Marijkestraat en Prinses Beatrixstraat. Op de markt hebben we het terras helemaal voor ons alleen. De babbel gaat over de Veluwe tweedaagse, Har vraagt wie er als vrijwilliger mee wil helpen met de Steinder Triatlon, scheve kettingen en en de rit van afgelopen maandag, waar routeleider Piet naar mening van enkelen een wel erg ellenlang fietspad oplepelde ... de oude trambaan van Maaseik naar het station van As. En Hub heeft trek in een ritje naar Eupen, misschien aankomende maandag?

De terugweg, Andy neemt nu een flink stuk kopwerk voor z'n rekening, en via een lus weer naar Kinrooi, en op de weg naar Aldeneik zien we in de verte de bekende kleuren van de C-groep, die we passeren met een groet en een zwaai. Bij Maaseik verwacht ieder linea recta naar huis ... maar dan hebben we buiten Hub gerekend, hij trakteert ons op een 'toeristische' route over en door het industrieterrein van Born-Holtum. Maar uiteindelijk tikken we na ruim 110 km weer aan in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/8715555771

 

https://grimpeur.nl/wp-content/uploads/2021/06/Fietssokken-Kuute-Bieter_back.jpg