26-02-2023: Schinveld met koude tenen

De laatste zondag van februari, de dagen worden langer maar de nachten effe kouder. Bij vertrek rond het vriespunt maar door de forse wind voelt het toch een paar graden minder, gelukkig maakt de zon veel goed.

Aan de start met zes: Petra, Martin, Frans, Ger, Piet en Henk.

Vandaag weer eens een rit richting Schinveld, daar komt ook de koude wind vandaan, vandaar. Ik ga de route niet proberen uit te tekenen, kijk maar op het kaartje. Cruijff zei eens 'je ziet het pas als je het ziet' of iets in de zin. Twee opmerkelijke waarnemingen:

- een groep van wel zes reeën in het open veld tussen Puth en Doenrade,

- afgestorven graanstengels, het restant van 'korenwolf vriendelijk' graan oogsten. Een speciale maaidorser, de arenstripper (zie foto), oogst de aren en laat de rest staan als speelplaats voor de beestjes.

En een derde waarneming, dichter bij de hand, ons oudste fietsende lid Piet wordt met het jaar sterker, lijkt het. Of ik wordt iets minder, dat kan ook. In een klim, met standaard Martin met twee vingers in de neus voorop, Ger daar achter en ik met alle moeite volgend .... zie ik plots een schaduw van achter opdoemen, is dat Piet met een brede grijns. Diepe buiging, en DNA onderzoek waar die fietsende genen zitten. Genoeg hierover.

De pauze slaan we over, en mooi klokslag twaalf weer in Elsloo na 67 km en 520 hm.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/10587194610

 

screenshot2023-02-26at15-00-55garminconnect.png

arenstripper.jpg