26-01-2022: Keuvelritje M'bracht

Helaas vandaag alweer een koude grauwe/grijze morgen die bepaald niet uitnodigend is voor het merendeel van de leden van TC Elsloo. Van de C-groep ontdekken we niemand en de B-groep bestaat uit 3 leden. Tip voor de C: Zou je toch graag een ritje willen maken maar de animo in de jouw groep is niet zo groot sluit gewoon bij B aan, want in deze periode fietsen die over het algemeen vlakke ritten met aangepast tempo en ben je straks al voorbereid als het goede weer volgt.  

Hub, Toine en Frans P trotseren de natuurelementen en vertrekken vanaf de kerk richting Meers maar voor we het kanaal oversteken kiest een boutje van Hub zijn voorspatbord zijn eigen weg wat Hub doet besluiten dit te laten repareren bij Sjefke Janssen. Na overleg vervolgen Twan en Frans hun rit met elke keer weer wat aanpassingen, wel of niet afslaan naar Buchten wel of niet via Maaseik terug totdat er een besluit vastligt pauze in Maasbracht in het welbekend café ’t Wiel.

Hier worden we weer hartelijk ontvangen na het controleren van de QR code maar de mondkapjes hebben voor de na ons binnenkomende gasten helaas geen prioriteit.  

Terug via Brachterbeek waar we net als voor de pauze al fietsend het verleden en heden de revue laten passeren waarna we al keuvelend, zonder veel last te hebben van lage temperatuur, bijna ongemerkt de thuishaven van Toine bereiken. Na elkaar te hebben bedankt voor de prettige rit zal Frans korte tijd later ook de finishlijn overschrijden.

 

Afstand = 62 km          Hoogtemeters = 146 mtr          Gemiddelde = 22,3 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/8185202382