25-09-2023: Thimister

Maandag. Hub, Piet C, Jan, Pe, Ger M, Joep en Frans worden door Hub uitgenodigd voor een rit naar Thimister. Voor Hub een rit die hij regelmatig deed in iets wat vervlogen tijden maar nu toch minstens 1x per jaar op het programma heeft staan.

Nu is Thimister een rit met wat hoogtemeters maar via Voíe Des Morts maakt het toch nog iets pittiger. Goed gemutst gaan we toch op pad want tot aan Voeren geen centje pijn. Warsage is een iets ander verhaal met het vals plat oplopend tot Mortroux waarna we ons kunnen opmaken voor de Voíe Des Morts die eigenlijk bestaat uit twee stukken. Ga je iets te voortvarend op het eerste stuk loop je de kans dat je de man met de hamer tegen komt op het tweede stuk. Nadat we hier allemaal zegevierend boven zijn gearriveerd en we met onze gedachten al bij de koffie zijn moeten we toch nog steeds een aantal hupjes overwinnen die zich langzaam toch ook laten voelen.

Vriendelijk worden we door de nog altijd paal houdende op leeftijd zijnde kasteleinsvrouw begroet. Het gegeven dat Thimister vrij hoog gelegen is betekent goed nieuws voor de terugreis dus kan tussendoor een “dolletje” uitgehaald worden met Joep, die een aantal van ons tijdens vorige ritten, “afbeulde” en na een iets mindere dag vandaag, een koekje van eigen deeg verdiende, helaas kreeg hij dat alleen maar verbaal te verwerken. Maar een aantal van ons zal het niet vergeten en blijft wachten op een volgende kans. PS : Is maar een dolletje.

De Ingber en De Stoepert zijn de laatste hobbels die we aandoen voor we na een geweldige rit het thuisfront doen opzoeken. Mannen bedankt, vooral de mannen die het kopwerk deden Hub, Piet, Jan en Pe, en tot de volgende ronde.

PS: Dit was voor onze routeleider Hub z'n laatste rit .... hij is op de terugweg naar zijn woonplaats Brunssum onwel geworden en overleden .... woorden schieten verder tekort. De woensdag rit was een herdenking- en verwerkingsrit.

 

Afstand = 94 km     Hoogtemeters = 930 mtr     Gemiddelde = 22,9 km/uur

Gps-gegevens  :  https://connect.garmin.com/modern/activity/12102580382

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb