25-09-2021: Geslaagde Memorial rit

Zaterdag 25 september, uitstekend fietsweer met een fijne temperatuur en weinig wind.

En een grote opkomst, 23x. Voor de B-groep 13 (!) gemotiveerde coureurs aan de start, te weten Hub, Silvio, Henk, Sjraar, Ruud, Andy, Ger 2x, Frans, Piet, Har, Peter en Fred. De C-groep was met 10'en ook goed vertegenwoordigd: Erna, Giel, Mart, Theo, Chrit, George, Bert, Jean, Jan en Harry.
Het strakke aanvangstempo, opgelegd door het duo Hub en Piet, werd in Aasterberg onderbroken door een lekke band van Frans. In vergelijking met de bandenwissels van onze Max Verstappen duurde de wissel echt een eeuwigheid, ondanks de inzet van vrijwel de hele ploeg (PS als excuus, een onwillige binnenband). Even later achter Wessem een ongelukkige val van Silvio. Oorzaak: van het fietspad afgeraakt en bij het weer op manoeuvreren ten gevolge van de hoge rand van het betonnen pad omgekiept, en Henk duikelde ook nog eens over de fiets van Silvio. (PS De schade een pijnlijke pols en scheurtje in de windstopper van S en een geplette smeuïge banaan in de achterzak van H). Ten gevolge van het totale oponthoud van de groep arriveerde de B-ploeg in Roggel pas toen de C-groep al uitgebreid aan de vlaai zat. Na een toespraak van secretaris Henk kon ook de B-groep aan de slag met koffie, cola en vlaai. En dat allemaal op kosten van het bestuur.
Na de uitgebreide pauze werd de Memorial hervat, met nu Erna in onze gelederen. En ze deed het meer dan voortreffelijk. Een sollicitatie naar de B-groep?
Overigens werd het merendeel van het kopwerk, zoals afgesproken tijdens de pauze, tijdens de terug rit verzorgd door het bestuur (Har en Henk). Onder een stralend zonnetje werden de laatste kilometers in een leuk tempo verwerkt.
Een geslaagde Memorial, voor herhaling vatbaar.
Fred, harstikke bedankt voor het leuke verslag, zoals we gewend zijn, supersnel.
Naschrift nog van Henk: De rit werd traditioneel afgesloten op het terras van de Dikke Stein. De B mannen zijn dan wel snel op de fiets, maar de Dikke Stein is een stap te ver, slechts twee dorstige mannen. Al snel sloot .... aan (het trommelen was uitgevallen), en een kwartiertje later een stuk of 6 dorstige C'ers. Het belangrijkste, ook de penningmeester was van de partij, natuurlijk om de rekening te betalen. En zo kwam een geslaagde dag tot een gezellig einde. .... vanwege de privacy noem ik hier geen namen, kan tegen je gebruikt worden.
 
Voor de statistiek: 113 km, 300 hoogtemeters met een gemiddelde van rond de 26 km/uur.
 
IMG_6815JPG.jpg

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb