24-11-2021: naar Aubel met een record aantal deelnemers

het was al gisterenavond aan de hand van de appjes al duidelijk dat er meer dan 10 deelnemers zouden zijn. de aansporingen in het het ritverslag van maandag hadden hun werk gedaan. het werden er uiteindelijk 13 !!! een recordaantal deelnemers bij de tce ritten en dat nog zo laat in het seizoen.

het geeft nogmaals aan hoe gemotiveerd de b-groep fietsers zijn.

deelnemers: hub, jan c, ger h en ger m, piet c en piet j, toine, sjraar, har, ruud, pe, frans p en fred. frans sinds lang weer aan de start, nog herstellend van een valpartij van een tijdje geleden.

het beloofde mooie weer bleef uit tot na de pauze. toen brak de zon definitief door en konden we al fietsend genieten van prachtige wolkenpartijen.

het eerste kwart van de rit werd in een slakkengangetje afgewerkt, rekening houdend zoals gezegd, met het conditieniveau van eenieder. de garmin gaf een gemiddelde van nauwelijks 21 km/uur aan. na ruggespraak met koerskapitein hub werd het tempo lichtjes opgevoerd, maar wel zodanig dat iedereen goed kon volgen. pauze in aubel, waar het café niet echt berekend was op zo een grote groep fietsers. maar uiteindelijk heeft iedereen zijn bestelde koffie en overig drankjes kunnen krijgen.

dan de kortste weg naar elsloo, want het is winter en dan dienen de ritten volgens fietsgoeroe hub niet te lang en niet te zwaar te zijn.

onder impulsen van ger h werd het trage gemiddelde van de eerste helft nog enigszins gecorrigeerd.

koersinfo: 81 km, 545 hoogtemeters met een gemiddelde snelheid van 24,3 km/uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb