24-10-2022: Houthalen - Helchteren

Zondagavond via de WhatsApp melden zich 9 leden van de B groep voor een rit maandagmorgen, wel onder de vermelding dat het weer het moet toelaten. Maandagmorgen geen regen verwacht maar effe schrikken, wel een vrij stevige wind, zou het dan toch nog mis gaan. Geen WhatsApp afmelding dus vol goede moed naar de startplaats bij de kerk. Hub, Jan, Piet, Ger, Harrie, Hans, Joep, Peter en Frans zijn de mannen die de wind zullen trotseren. Hub heeft Visé met wat klimmetjes op het programma maar in overleg met Piet gaat er gekozen worden om zo windluwe mogelijke route te fietsen. 

Op zich geen probleem ware het niet dat de schrijver van het verslagje het moeilijk gemaakt wordt door o.a. natuurgebied Negenoord, Nationaal park Hoge Kempen, natuurreservaat de Maten en de Mechelse heide op te zoeken. Uiterste concentratie vereist op de niet altijd brede fietspaden bedekt met een dik bladerdek en de steeds sterker opstekende wind, die dus mede debet zijn dat we alleen nog de pauzeplaats in Kelcherhoef kunnen vermelden.  

Afgaande op de reactie in de groep kunnen we concluderen dat het wel een lange maar schitterende rit was. Hub en Piet bedankt hiervoor en voor het vuile werk dat jullie hebben opgeknapt.

Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 113 km          Hoogtemeters =  492 mtr          Gemiddelde = 24,3 km/uur

 

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/9849800193

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb