24-06-2024: Camerig

Maandag, een zonnige dag, met 7 aan de start: Frans, Ger, Har, Joep, John, Hans en Henk. Frans heeft in zijn omvangrijke archief gezocht naar een goeie trainingsrit voor Trier over twee weken. De voorgenomen rit is naar de Camerig, de route is er eentje die we met Hub hebben gefietst in 2017, met toen 82 km en 1000 hm leek dit een mooie training. Frans schreef toen op Garmin Connect als commentaar "Leuke ontspannen rit met veel hoogtemeters". Goeie keuze dus.

Met Frans en John op kop linea recta naar Mechelen, en via Bommerig naar de voet van de Camerig. Eerder hebben Hans en Joep afgehaakt om op tijd thuis te zijn. Tussen Schin op Geul en Wittem worden we voorbij gestoken door een lange colonne kleurige en alternatief ogende oudere auto's met reservewielen en hutkoffers en nog meer op de dak-imperial. Wat nazoeken op internet ... het is de Carbage Run, in 5 dagen met barrels van auto's door 15 landen, wij betrappen ze op de allereerste dag. Hieronder een foto van hun kampement.

In de aanloop naar de Camerig pakt iedereen z'n eigen tempo, en we verzamelen op de splitsing voor restaurant Buitenlust. Tijd voor herstel van de hartslag en een plasje. Daarna trekken we door naar de top, en afdalen en net voor Vaalsbroek rechtsaf mooi landelijk op en af door Raren en Wolfhaag. We voelen dat het tijd wordt voor de koffie ... maar het is maandag en de spoeling is dun. In Gemmenich is er maar een 'terrasje' te bespeuren, ziet er beetje groezelig uit, zit al halfvol met de lokale hang-ouderen, we kiezen eieren voor ons geld en schuiven aan. De koffie en de cola smaken prima, de bediening is prima, we boffen. Afrekenen en door naar Sippenaken, effe overleg hoe verder, over de Grote Flap of toch maar binnendoor naar Epen. Het wordt Epen, en na 78 km en 730 hm weer mooi op tijd terug in Elsloo. En met dezelfde gemiddelde snelheid als in 2017, alweer zeven jaar terug, niet verkeerd dus. Nog twee weken om nog wat hoogtemeters te pikken voor Trier.

Jongelui, bedankt voor het aangename gezelschap.

De route https://connect.garmin.com/modern/activity/16078064680

https://www.carbagerun.nl/wp-content/uploads/2023/11/Carbage-run-NL-page-banner-3.jpg