23-02-2022: Bokrijk

Onder het genot van een lekker zonnetje en een lekkere temperatuur vertrekt de B-groep vandaag voor een rit naar Bokrijk. Aan het vertrek vandaag staan de volgende klasbakken Hub, Peter, Pé, Toine, Ruud, Els, Andy en Frans P.

Onder leiding van Hub verlaten wij Elsloo via de Scharberg en steken de autowegbrug over om vervolgens koers te zetten naar Bokrijk. Frans P is de eerste pechvogel van de dag. Technisch malheur zorgt ervoor dat hij in Maasmechelen rechtsomkeert moet maken. Ondanks dat de zon heerlijk schijnt zijn de straten nog nat en dat resulteert in een aantal lekke banden die zorgen voor oponthoud. Als iedereen weer op de fiets zit en de kilometers wegtikken onder de bandjes doemt al snel de beoogde pauzeplaats op voor de welverdiende koffie. Helaas voor ons blijkt het etablissement vandaag gesloten zodat we op zoek moeten naar een alternatief.

Nog smachtend naar koffie bereiken wij domein Bokrijk waar we een fietspad nemen dat, ala Mozes, een vijver doorklieft. Na een volgende lus maken we, bij gebrek aan een café, een snelle stop langs de kant van de weg. Daarna peddelt ons peloton verder en bereiken wij Genk. Hier slaat het noodlot echter toe, Ruud krijgt kramp in beide benen en blijkt niet meer verder te kunnen. Goede raad is duur maar gelukkig wordt na enige tijd een Belgische schone van 87 jaar bereid gevonden Peter onderdak te bieden totdat zijn partner hem komt oppikken.

De overblijvers vervolgen hun weg en bereiken via Wiemesmeer en Maasmechelen na zo'n 100 km veilig de thuishaven.

de rit: https://www.strava.com/activities/6726598138

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb