22-09-2021: De B-groep pakt het professioneel aan

Deze woensdag blijkt een ideale fietsdag, zonnetje en geen wind. Wel een frisse start.

Aan de kerk acht gemotiveerde coureurs, te weten Sjraar, Hub, Toine, Piet, Ger H, Joep, Ruud en Fred. Koers kapitein Hub koos, met het oog op de voorhanden zijnde Memorial, voor een vlakke rit met bewust een wat lager tempo. Hij wilde met deze keuze optimaal profiteren van de supercompensatie. Vooral rust en geen zware inspanning meer voor de klassieker van aanstaande zaterdag naar Roggel.

De mannen zijn super gemotiveerd en nauwelijks in te tomen. Ruud heeft de afgelopen tien dagen elke dag getraind, om het opgelopen vormverlies van de recente vakantie te beperken. Piet heeft met zijn eigen schema aan zijn vorm gewerkt en Sjraar heeft de afgelopen drie ritten met de B-groep beulswerk verricht om zijn conditie te verbeteren.

En het was te zien vandaag. De kracht en de souplesse droop ervan af. Het koste Hub moeite om de groep in toom te houden en om niet boven het streef gemiddelde van 26 km/uur te komen. Hij kreeg een beetje hulp van het vigerende parcours. Ca 6 kilometer bleek onverhard met kiezel en kuilen, en dat remt natuurlijk het gemiddelde nogal. Gelukkig geen lekke banden.

Pauze in Bilzen met vlaai, koffie, cola en interessante discussies. Onderwerpen als tacx trainers, schoonmaken van de ketting met lampenolie en of je de Memorial met een of twee groepen moet fietsen, boden meer dan voldoende gespreksstof. De terugweg naar Elsloo verliep via de bossen van Lanaken naar het veerpont in Berg. Daar werd nog eens de ware teamgeest van de B-groep getoond. Fred verloor in het schuin aflopend gedeelte naar het veer het dopje van zijn parkinson pillen flesje. Met de hele groep werd gezocht en uiteindelijk werd het minuscule dopje gevonden door Toine en Joep. Klasse mannen!! Het kan aanstaande zaterdag niet mislukken, het team onder leiding van Hub is er absoluut klaar voor.

Voor de statistiek:  92 km, met 330 hoogtemeters en een gemiddelde van 25,8 km/uur.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/7533924312