22-05-2022: Lions sponsortocht 2022

De Lions afdeling van Beek-Stein-Meerssen organiseert elk jaar een sponsortocht om geld in te zamelen voor een goed doel, dit jaar voor het Kankeronderzoekfonds Limburg. Wij als Tourclub Elsloo samen met TWC De Maasvallei verzorgen de begeleiding tijdens de tocht, fietsers op kop en een paar achteraan om de kudde bij elkaar te houden. En we bedenken van de routes. De start is dit jaar bij Vaeshartelt en de pauze bij Brasserie Ehrenstein. 

TC Elsloo zorgt voor de begeleiding van de C-groep, en Maasvallei voor de snellere B en C jongens ()en meisjes). Onze hulptroepen bestonden uit Frans T en Frans J, Silvio, Joep, Harrie C en Henk. Ook Richard was paraat, in de gelederen van de Maasvallei.

Vertrek vanaf de kerk om 8 uur, bij Vaeshartelt een drukte van belang, de fietsers, motards, de EHBO en nog meer. Registreren, rugnummers, kopje koffie, stukje vlaai, kennismaking met de collega's van Maasvallei (met in de gelederen oa Koen en maatje Jos). En belangrijk, afstemming met de motards over de route, de gevaarlijke punten, waar we het fietspad mogen verruilen voor de autobaan en zo.

De tocht zelf onder een lekker zonnetje, en gelukkig zonder incidenten. Joep en Harrie op de kop, de twee Fransen aan de staart en Henk zwervend daartussen. Wat te vermelden over de rit .. als eerste klim de Slingerberg .. dan Waterval .. de eerste zwoegers pikken we er al snel uit, en om te zorgen dat ze niet achterop raken regelmatig een seintje naar voren om te minderen, heel soms een steuntje in de rug, of een aanmoediging om verder naar voren 'te gaan zitten' omdat dat minder energie vreet. Uiteindelijk hebben we de hele groep in een mooi tempo naar de pauze kunnen loodsen. De tweede echte klim is de Kleekampsweg, door het Imstenraderbos naar de oude vroedvrouwenschool. Apart gevoel is wanneer we rode verkeerslichten passeren (dankzij de motards) en in volle vaart licht dalend over de brede autobaan langsaf het Roda Stadion. De pauze op Brasserie Nieuw Ehrenstein, verwend met een lekkere lunch en weer bijtanken voor de terugrit. Een mooie plek om nog eens naar toe te gaan, een mooi gerestaureerde buitenplaats.

Op de terugrit zien we Avantis, Bocholtz, Eys, en als laatste klim de Ingbergracht. Na 90 km en zo'n 800 hoogtemeters weer terug op Vaeshaertelt voor een lekkere pils, bijpraten, genieten van het zonnetje, en een afsluitend woordje van de organisatie. En om af te sluiten, dank aan de collega's van Maasvallei, en de motards 'Stichting Motard Stein' die ons geweldig veilig begeleid hebben. Een leuke dag, volgend jaar op herhaling.

PS: en volgende keer moeten we zeker ook een rondje massage doen.

De route, met de aanloop vanuit Elsloo: https://connect.garmin.com/modern/activity/8873564267

 

img_7947jpg.jpg  vlions.jpg

lions.jpg  image02.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb