22-01-2022: Vise met de Bee

Vanochtend het welles nietes spelletje met de miezerregen. Wel of niet fietsen. Als er een droge periode zich aan dient en op WhatsApp een aantal leden van TC Elsloo melden "ik kom" is er voor deze geen ontkomen meer aan.  Zeven "ikkommers" aan de startplaats bij de kerk te weten de C-ers Erna, Lei, Wim J en B-ers Hub, Pe, Andy en Frans P.

De B groep heeft zijn vizier gericht op een vlakke rit naar Visé. De aanloop naar Catsop ri afdaling Kruisberg verraad dat Hub weer een verrassende route in petto heeft. We ontwijken de drukte van en in Maastricht door gebruik te maken van de Groene Loper waar we via het Mecc en het AZM naar Eisden en zo richting België koersen. Hier loods Hub ons over een voet/fietspad van de stuw boven de angstaanjagende wild stromende brede Maas en komt de pauzeplaats Visé in zicht.

Hier geen mondkapjes of QR-check. Tijdens de pauze besluiten we, mede om dat we gewend zijn aan water, de terugreis langs het Albert kanaal tot Vroenhoven te volgen alvorens we het fietspad, volgens de kenners, van Bram Tankink volgen tot in Smeermaas. Verder op de terugweg geen verrassingen meer ware het niet dat in Kotem op een stukje alternatieve route “iemand“ zich dit als privé-eigendom heeft toegeëigend, door er een hek te plaatsen zodoende we moeten omkeren, voordat we voor Pe en Frans finishplaats Elsloo bereiken waar we Andy en Hub bedanken voor hun voortreffelijk kopwerk waarna Andy nog de klim naar Genhout en Hub de thuisreis naar Brunssum moeten aanvaarden. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

 

Afstand = 72 km          Hoogtemeters = 217 mtr          Gemiddelde = 24 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/8161987088