21-08-2022: Aubel via La Heydt

Zondagmorgen half negen, met acht aan de start Silvio, Martin, Frans, Ger, Fred, Wil, Piet en Henk. We gaan vandaag naar Aubel, de precieze route bedenken we onderweg.

Linea recta naar Mesh en door naar Warsage, links in de verte is de hoogte van La Heydt te zien, is aanlokkelijk, meteen een paar hoogtemeters scoren. Ik proef dat dit niet bij iedereen de meest populaire klim is, waarom? Gaandeweg snap ik het wel, en kan erin meevoelen, na het steilere stuk is het nog wel erg lang 'vies vals plat'. Boven verzamelen we, oversteken en het weggetje links naar Les Waides, een mooie steile afdaling door een boerengehucht. Eigenlijk moet je bovenin effe stilstaan en van het prachtige uitzicht genieten. Iets om keertje andersom te pakken. We omzeilen zo Neufchateau. Beneden kruisen we het dal van de Berwinne, en weer omhoog via de Bois de Mauhin. Verderop steken we een drukke weg en de Berwinne weer over, en een klim over Bois d'Ansy brengt ons naar Aubel. We hebben er best al wat hoogtemeters op zitten, tijd voor de koffie. Altijd weer gezellig, zonnetje, gezellige babbel en de tijd loopt ons door de vingers, tot Frans opstaat en ons uit de roes verlost.

Terug over de Plank, hier nog een vervelend puntje. Op de plaats waar we moeten oversteken voor het fietspad, steken we over naar Ulvend. Het is druk, en een deel moest wachten voor de oversteek, niet opgemerkt door de koprijders. De achterblijvers kozen gelukkig de juiste route en we wachten effe om dit te bespreken en in te laten dalen. Was niet goed, beetje schaamrood, goed dat 'er een punt van is gemaakt'. De rest loopt gesmeerd, op en af over de Schey, Terlinden, Banholt en de Stoepert. Voor mij was de smeer op aan het einde, fijn dat het tempo werd aangepast. Collega's, dank voor het gezelschap en vooral de kameraadschap.

Iets later dan anders, na 87 km en 800 hm weer terug bij moeder de vrouw.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/9447236093