21-05-2023: Drielandenpunt

Zondagmorgen, zonnig en zes man aan de start voor de winkel van Wino: Wil, Frans, Ger, Martin, Piet en Henk. Petra is er niet bij, Strava verklapt dat ze gister de 100 km en 1000 hm heeft gescoord, dagje rust dus. Doel is het Drielandenpunt. De aanloop brengt ons naar Ransdaal, waar we ter hoogte van garage Eussen afslaan en voorbij de zorgboerderij haaks de Achtbunderweg opzoeken die wisselend vlak en stijgend naar de kop van de Fromberg gaat. Trouwens, er zijn meer xxxBunderweggetjes in de buurt, de Vijfbunder in Etenaken en de Achtbunder in Klimmen.

Bovenop naar Ubachsberg en afdalen langs Trintelen naar Eys. Vlak voor de Drie Zusters sinds kort een knus fietswinkeltje 'Un-paved' voor kleine reparatie, lekkere koffie en zelfgemaakte koek. We steken over, vervelend omhoog, de Kruisberg af naar Wahlwiller. Via Mechelen en Rott naar Vijlen, de kop van de Camerig, omlaag vaan Vaalsbroek, maar daarvoor rechtsaf door het mooie buurtschap Wolfhaag-Raren en over de Belgische kant naar het Drielandenpunt.

Welverdiende koffie onder lekker zonnetje. Henk reikt nog een paar handige EHBO setjes uit namens de club. Klein en handzaam, bevat pleisters, ontsmettingsdoekjes en een gaasje. En belangrijk, een kaartje met naam en contactgegevens voor hulpverleners. En we storten ons in het nieuwe pensioenstelsel, morgen in de Eerste Kamer. Wil zit in de materie en stelt ons een beetje gerust, maar het blijft koud-watervrees.

Terug standaard via Wittem en Valkenburg, en na 82 km en 870 hm rond half een terug in Aelse.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/11163335854