20-11-2021: naar de coureur in kerniel

voor zaterdag weinig activiteit op de wieowie app van de b-groep. de weersvoorspelling beloofde niet al te veel goeds: grauw en motregen. echter vroeg rinkelde de telefoon voortdurend ten teken dat er appjes gemeld werden. uiteindelijk 9 man aan de start. voorwaar een prima aantal voor deze late herfst periode.  vertrekkers waren ger h, sjraar, hub, piet c en piet j, pe, jan c, ruud en fred.

de rit ging deze keer naar kerniel bij tongeren, een klassieker van meer dan 100 kilometer.

de gehele rit verliep probleemloos: geen lek, geen valpartijen, geen achterblijvers, geen onverharde stukken parcours, geen.... en ga zomaar door.

gepauzeerd werd er in "de Coureur" , een echt fietscafe op een plaats waar je dat niet zou verwachten, Kerniel bij tongeren op ca 50 km van de startplaats.

het idee kwam van piet c. heeft hij wellicht aandelen in die zaak?! via borden werden de fietsers naar de achterplaats van de gelegenheid gedirigeerd. daar professionele rekken om de fietsen op te hangen en tevens, weliswaar aan de kabel met slot, allerlei fiets sleutel gereedschap zoals inbus sleutels, pompen, bandenlichters, schroevendraaiers en poetsmateriaal. er stonden al tientallen racefietsen geparkeerd, uitsluitend bekende merken zoals canyon, specialized, s-works, pinarello en allemaal afgemonteerd met hoogwaardige groepen zoals campagnolo en shimano dura ace. we hoefden onze fietsen derhalve niet af te sluiten, want voor dieven zou ons materiaal de laatste keuze zijn.

bij binnenkomst natuurlijk QR controle. een van onze coureurs kon geen bewijs laten zien, maar werd toch binnen gelaten vanwege zijn betrouwbaar uiterlijk. wie zou dat kunnen zijn?

heel veel fietsers binnen en een gezellig ontspannen sfeertje met lekkere koffie, een aanrader.

rond 15.00 uur weer gezond en wel terug in elsloo van een rit van meer dan 100 kilometer en dat in november. de b-groep is goed bezig: complimenten!

koersinfo: 102 km, 550 hoogtemeters met een gemiddelde snelheid van 24,4 km/uur.

https://connect.garmin.com/modern/activity/7847491520