20-10-2021: Sterker dan de wind

de weersvoorspelling voor woensdag 20 oktober was niet al te fraai: windkracht 5 met hier en daar een buitje. toch 10 man aan de start, te weten hub, piet, ger m, ger h, sjraar, jan c, har, joep, toine en fred. opvallend niemand van de c-groep.

enthousiasmerende berichten op de app van dinsdag zorgde er mede voor dat woensdagochtend ondanks de grijze lucht veelvuldig "ik kom" werd geappt.

de koers ging naar houthalen-helchteren. vlak na de start op de brug over het kanaal en de maas en lekke band. het betrof een stootlek in de voorband van fred ten gevolge van een kuil in het wegdek. met man en macht werd er gerepareerd en in een mum van tijd kon het peloton zijn weg vervolgen. enkele kilometers verder een probleempje met de schijfrem van ger m. ook dat euvel werd met vereende krachten verholpen. plots een regenbuitje, dat toine deed besluiten om huiswaarts te keren. de overigen bleven hun weg, met en zonder regenjasje, onverstoord vervolgen en ondertussen bleef jan de wind zijn tegenwerkende kracht uitoefenen. sterk kop werk van hub en piet zorgde ervoor dat de gemiddelde snelheid niet al teveel terug viel. pauze in houthalen bij brasserie hoeve jan. prima koffie aldaar. sommige coureurs bestelden vlaai, anderen verwerkten meegebrachte boterhammen/broodjes en ook zagen we reepjes verdwijnen in hongerige kelen. dat allemaal met het oogmerk de energie voorraad weer aan te vullen. onderwerpen van gesprek: de ledenvergadering van vanavond, huishoudelijk reglement terzake corona problematiek, asielzoekers en de familiedag.

terug met een strak tempo na een fijne rit, klaar voor de ledenvergadering van vanavond.

rit-gegevens: 90 km, 350 hoogtemeters, windkracht 5 met een gemiddelde van 24,7 km/uur.

de route:   https://connect.garmin.com/modern/activity/7688136802